KLIX.ba | Nakon uspjeha u Sarajevu: Izložba o poslaniku Muhammedu a. s. predstavljena u Zenici

Otvorenje Izlozbe o Poslaniku u Zenici
Podijeli sa ostalima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

U Muzeju grada Zenice danas je otvorena izložba o poslaniku Muhammedu a. s. autora Esmira M. Halilovića, koja je premijerno predstavljena u Brusa bezistanu u Sarajevu početkom decembra.
Materijal za izložbu fotografija, maketa Medine i džamije poslanika Muhammeda a. s. te edukativni videomaterijali koji govore o životu posljednjeg Poslanika, pripreman je u Zenici osam mjeseci.

Izložbu u Zenici organizovao je Islamski pedagoški fakultet u saradnji s Muzejom grada Zenice, a autor izložbe Esmir Halilović danas je na otvorenju i prve posjetioce edukovao o historiji islama i životu, sunnetu, poslanika Muhammeda a. s.

“Nakon što je slična postavka napravila dobre rezultate u Meki, Medini, Bahreinu, ali i u Sarajevu, od danas će biti postavljena u Zenici, nakon čega ćemo posjetiti druge gradove u BiH i regiji. Ovo je prva izložba ovakvog tipa u Evropi i veoma smo sretni što smo naišli na razumijevanje ljudi u predstavljanju ove izložbe čiji je cilj predstaviti istinsko svjetlo islama i izvorni sunnet poslanika Muhammeda a. s.”, kazao je Halilović te dodao da je izložbu u Sarajevu posjetilo više od deset hiljada posjetilaca.

Izložba obuhvata 33 panoa na kojima su prikazani detalji životopisa poslanika Muhammeda a. s., makete Poslanikove kuće, džamije i cijele Medine te dokumentarni filmovi na bosanskom jeziku.

Izložba će biti otvorena u Zenici u periodu od 28. decembra do 9. januara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *