AVAZ.ba | Izložba o životu Poslanika Muhammeda u Zenici

568123da-a650-47ff-b74e-2b160a0a0a64-20151228-123540-718x446
Podijeli sa ostalima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Izložba “Upoznaj Poslanika, s.a.v.s.” otvorena je danas u Zenici. Izložbu je otvorio priređivač izložbe profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici dr. Esmir Halilović, te direktor Muzeja Adnadin Jašarević i dekan IPF Halil Mehtić.

U saradnji sa Muzejom Grada Zenice organizovana je posebna muzejska izložba.

Halilović, profesor Hadisa i Da’ve na IPF kaže da je, nakon uspjeha izložbe u organizaciji Medžlisa IZ u Zenici, odlučio da izložbu pokaže u gradu u kojem živi i stvara.
– Cilj projekta jeste da se u gradu Zenici predstavi ova izložba koja tretira Poslanikov životopis, te osnovne segmente njegove misije, a sve u kontekstu mjeseca mevluda i njegovog obilježavanja. Slične postavke su doživjele izniman uspjeh u Medini i Mekki, te Bahreinu, ali ovo je jedinstvena i prva ovakva postavka u Evropi koja tretira rano doba islama, te u ovo aktuelno doba islamofobije i krive interpretacije onog što je islam, govori drukčije o ovoj vjeri. Izložba je namijenjena i muslimanima i nemuslimanima, onima koji imaju želju da se upoznaju sa Poslanikom, na jedan novi – vizuelan način. Posebno želimo ugostiti učenike, srednjoškolce i studente, kao i druge zainteresovane grupe, da se uz pratnju adekvatnih vodiča, rekao je Halilović.

Izložba je od danas otvorena za posjete radnim danima i subotom 09:00 do 18:00 (ulazak do 17:15), a ulaz je besplatan.
Autor: A. Džonlić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *