Izložba u Novom Travniku | FOTOGRAFIJE

IMG_5616
Podijeli sa ostalima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

U periodu od 13.05.2016. pa do 17.05. 2016. godine, ekipa Muzeja Allahovog Poslanika, alejhiselam, je boravila u Novom Travniku. Organizator ove Izložbe je Medžlis islamske zajednice Novi Travnik i Muzej Allahovog Poslanika, alejhiselam. Ispod pogledajte foto-galeriju prvog dana Izložbe.

FOTO+TEKST: Eldar Tutnić

Jedan od vodiča Afan Abazović zamišljeno gleda u dostupni prostor i kontemplira moguće pozicije maketa i plakata.
Naš vrijedni administrativni tim postavlja Izložbu.
Prostor gdje se održava Izložba.

IMG_5616

Hafiz Fahrudin Haseljić, imam ove džamije, nam je bio i ostao na usluzi u svakoj minuti. To je pokazao i svojim ažurnim pomaganjem prilikom postavljanja Izložbe.

IMG_5623

Imam ove džamije hafiz Fahrudin Haseljić drži govor na otvorenju Izložbe.

IMG_5629

Hor imama koji su nam proučili lijepu ilahiju.
Afan Abazović je danas, osim u ulozi vodiča, bio i u ulozi zamjenika autora ove Izložbe, te je održao govor na otvorenju Izložbe.
Muftija travnički dr. Ahmed Adilović drži govor na otvorenju Izložbe.
Danas smo imali preko 400 posjeta.
Afan Abazović objašnjava prisutnima pečat Allahovog Poslanika, alejhiselam, uništavajući kontraverze i predrasude o ovom prelijepom relikviju.

IMG_5667

Ovaj detalj nam je privukao pažnju, s obzirom da je ovaj insan skupio grupu i objasnio im veliku maketu grada Allahovog Poslanika, alejhiselam.
Momak u plavom, policajac, na usluzi državi, narodu i svome srcu došao da obogati svoju dušu spoznajom o Poslaniku, alejhiselam.
Amel Ramulj, vrijedni momak koji nam je uvijek desna ruka, zatim Zakir beg-bez njega bi ovaj muzej ostao nepokretan. Danas nas je posebno počastio magistar hafiz Semir Imamović. Na kraju sa lijeve strane stoji jedan od naših vodiča Eldar Tutnić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *