Nova Izložba o Poslaniku, alejhiselam | BUGOJNO

3
Podijeli sa ostalima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Bagojno
Es-selamu alejkum ve rahmetullah!
Poštovani prijatelji,
OBAVJEŠTAVAMO VAS da će naša izložba pod nazivom “Upoznaj Allahovog Poslanika, s.a.v.s.” biti održana u BUGOJNU u periodu od 22.4. do 24.4. – inšallah, i to u novom Vakufskom poslovnom objektu “Nugle” – Medžlis IZ Bugojno. (u blizini KSC Bugojno)
Pozivamo vas da budete naši dragi gosti te da obavijestite ostale kojima je blizu da nas posjete!

“Medžlis islamske zajednice Bugojno, u povodu svečanog otvaranja vakufskog poslovnog objekta Nugle (kod KSC-a i Konzuma Bugojno) organizuje posebnu muzejsku izložbu sa temom „Upoznaj Poslanika, s.a.v.s.“, autora doc. dr. Esmir Halilovića, profesora na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Nakon što su slične postavke doživjele veliki uspjeh u Medini, Mekki i Bahreinu, a u Bosni i Hercegovini u gradovima: Sarajevo, Zenica i Bihać, muzejsku izložbu je pogledalo više od 23.000 posjetilaca, istu će imati priliku vidjeti i svi zainteresovani u Bugojnu i susjednim gradovima.

Izložba je namijenjena svim muslimanima i nemuslimanima koji imaju želju da se upoznaju sa zanimljivim detaljima iz života posljednjeg poslanika Muhammeda, s.a.v.s., kao što su kuća u kojoj je živio, džamija, obuća itd i to uz pratnju stručnih vodiča.

Izložba će biti upriličena 3 dana: četvrtak, petak i subotu tj. od 21.04. do 23.04.2016. godine u terminu od 10:00 do 21:00 sat.” (LINK VIJESTI)

ULAZ JE SLOBODAN.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *