FAKTOR.ba | Otvorena izložba o životu poslanika Muhammeda a.s.

Otvorenje Izlozbe o Poslaniku u Zenici faktor
Podijeli sa ostalima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Zenici i Muzej grada Zenica organizatori su danas otvorene izložbe o životu posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda a.s.
U Muzeju Grada Zenice otvorena je izložba pod nazivom “Upoznaj Allahovog Poslanika Muhammeda s.a.v.s.”, a čiji su organizatori ova kulturna ustanova i Islamski Pedagoški fakultet.

Autor izložbe je doc.dr. Esmir Halilović. Izložba prikazuje posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda kroz sve njegove životne dobi. Dekan Islamskog Pedagoškog fakulteta hfz. Halil ef. Mehtić se zahvalio autoru na uloženom trudu.

– Prije nekoliko dana smo obilježili rođendan posljednjeg Božijeg Poslanika. Mi u Zenici evo na ovaj način obilježavamo ovaj izuzetno bitan datum. Zahvaljujem se autoru što je na ovako relevantan način i na jedan primjeren i nesvakidašnji način ponudio podatke iz životopisa posljednjeg poslanika Muhammeda – kazao je hfz Mehtić.

Sam autor Esmir Halilović je istakao da je izložbu pripremao osam mjeseci.

– Ovo je naš pokušaj da na jedan drugi način pokažemo, vizuelnim sredstvima, metodom očiglednosti sadržaja život našeg Poslanika. Nadam se da će izložba biti zanimljiva svim posjetiocima, da će one koji su bili na Hadžu podsjetiti, a one koji nisu nadahnuti da obave hadž – rekao je Halilović.

Direktor Muzeja Grada Zenice Adnadin Jašarević je u obraćanju prisutnim kazao da kad je dobar nijet sve prođe kako treba, tako da je i ova izložba jedan vrijedan pokolon svim onima koji žele upoznati detalje iz života poslanika Muhammeda.
(N. Glibo/Faktor.ba/Foto: B. Mahmić)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *