TEKST | Najljepša ljubavna priča

20-4-2015-Love-for-the-Prophet
Podijeli sa ostalima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

20-4-2015-Love-for-the-ProphetNeko može pomisliti da je izmišljena priča o samoubistvu Romea i Julije najljepša ljubavna priča, ali onda ovo sigurno nisu znali.

Aiša, radijallahu anha, je previše voljela Poslanika, alejhiselam. Neznalice mogu napasti njihovu ljubav, ali čvrta li je ona kao neprobojni bedem. Kada je Poslanik, alejhiselam, preselio na ahiret zakopan je u kući svoje voljene supruge Aiše, radijallahu anha.

Zamislite ogromnu ljubav Aiše, radijallahu anha, kada i nakon njegove smrti nije htjela da napusti njegovu blizinu. Dvije godine nakon Resulullahove, alejhiselam, smrti ona je živjela pored kabura Poslanika, alejhiselam. Veličansteva ljubav bila li je to! Ashabi su joj nudili da joj naprave kuću, ali ona nije htjela da napusti blizinu svog voljenog supruga, najboljeg stvorenja, Muhammeda, alejhiselam.

Toliko ga je voljela da ga ni nakon smrti nije mogla napustiti, spavala je Majka vjernika pored kabura Poslanika, alejhiselam. Da je to bila lažna ljubav ona bi ga napustila za vrijeme života, ali ogromna snaga njihove iskrene ljubavi joj to nije dopuštala. Njihova ljubavna priča je ostala ispisana kalemom istine kao primjer svim iskrenim srcima do Sudnjeg dana.

Lijepa li je ljubav ta,
Za mnoge nedostižna.
Za nju danas svak’ pita,
Aišina ljubav bajkovita.

AUTOR: Eldar Tutnić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *