ZENICABLOG.com | Izložba: Upoznaj Poslanika, s.a.v.s. u Zenici

Zenicablog
Podijeli sa ostalima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Izložba: Upoznaj Poslanika, s.a.v.s. u Zenici – Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Zenici i Muzej grada Zenice organizuje posebnu muzejsku izložbu sa temom „Upoznaj Poslanika, s.a.v.s.“, autora doc. dr. Esmir M. Halilovića, profesora Hadisa i Da’ve na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici. Cilj projekta jeste da se u gradu Zenici predstavi ova izložba koja tretira Poslanikov, s.a.v.s., životopis, te osnovne segmente njegove misije, a sve u kontekstu mjeseca mevluda i obilježavanja istog.

Nakon što su slične postavke doživjele izniman uspjeh u Medini i Mekki te Bahreinu, imamo čast, da našoj javnosti predstavimo ovu jedinstvenu izložbu u vezi Poslanika, Muhammeda, s.a.v.s. i ranog doba islama.

Izložba je namijenjena i muslimanima i nemuslimanima, onima koji imaju želju da se upoznaju sa Poslanikom, s.a.v.s., na jedan novi – vizuelan način. Posebno želimo ugostiti učenike, srednjoškolce i studente, kao i druge zainteresovane grupe, da se uz pratnju adekvatnog vodiča, koji je obezbijeđen, detaljnije upoznaju sa svim dijelovima ove jedinstvene izložbe.

Svečano otvaranje izložbe održat će se u ponedjeljak, 28.12.2015. godine poslije podne-namaza (12:30) u Muzeju grada Zenice. Prvu grupu posjetilaca, zvanice i predstavnike medija, kroz izložbu će provesti autor, u trajanju između 35 i 45 minuta. Dozvoljeno je fotografisanje svih eksponata na izložbi. Izložba će biti otvorena za posjete od ponedjeljka, 28.12.2015. godine, radnim danima i subotom 09:00 do 18:00 (za posjete do 17:15). Ulaz je besplatan.

 

Autor
doc. dr Esmir Halilović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *